Vernisáž v KCMT

01.05.2015 16:06

Ve středu 8.4.2015 jsme se v podvečer sešli ve foyer Komunitního centra Matky Terezy na Hájích, abychom si vyslechli povídání naší milé farnice Anny Sochorové, dcery akademického malíře Karla Solaříka, o životě a vystavených dílech tohoto malíře a grafika. Úvodní slovo pronesl a celý večer doprovázel Jiří Staněk, který také přečetl několik myšlenek  Karla Solaříka.

Mluvené slovo hudbou doplnilo klarinetové duo Tomáše a Aničky Bartoňových.  Na závěr přišlo překvapení: Františkova Sluneční píseň v podání scholy od svatého Františka.

Příprava výstavy ležela hodně na bedrech Lenky Sochorové (prasnachy Karla Solaříka), která se jeho dílům a odkazu velmi pečlivě věnuje. Instalace výstavy byla dílem  tvůrčí souhry Pepy Karhana a Marušky Šmrhové. Občerstvení obohatily Marie Zmátlová a Jana Friedová a také víno, koláčky a domácí jablečný mošt. Náš barman Milan Kail byl opět v pohotovosti na svém místě. Vernisáž byla skutečně společným dílem místních farníků. Fotografie jsou od pana Jaroslava Hodíka a Lenky Sochorové.

Kdybychom mohli právě spatřit Mistra Solaříka, jistě by zářil radostí. My všichni jsme měli radost velikou!  Kdo tam nebyl - jeho škoda.

Velké DÍKY všem!

                                                                                                                                                                    ms